Bucalı annelerin artık bir ‘Kulübü’ var

11.05.2015

“Annelerimizi 365 Gün Şımartıyoruz”

Buca Belediyesi’nin annelere Anneler Günü hediyesi keyifli bir mekan oldu. Bucalı annelerin haftada üç gün ücretsiz yararlanacağı ve keyifli vakit geçirebilecekleri aktivitelerin yer aldığı Anneler Kulübü, düzenlenen törenle açıldı. Buca’da yılın annesi seçilen Nihal Yastık’a ödülünü veren Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, fön makinasını alıp, Nihal annenin saç bakımını da kendisi yaptı.  Başkan Piriştina, Anneler Kulübü ile anneleri 365 gün şımartmayı amaçladıklarını söyledi.

Şirinyer’de Buca Belediyesi Kadın Aktivite Merkezi’nin 2. katında hizmet verecek olan Anneler Kulübü’nün açılışına Başkan Levent Piriştina’nın yanı sıra CHP Buca İlçe Başkanı Bektaş Gül, Türk Anneler Derneği Buca Şubesi Başkanı Gülşen Örenel, Dokuz Eylül Üniversitesi Aile Araştırma ve Uygulama Merkezi (ALAUM) Müdürü Prof. Dr. Asuman Altay ve çok sayıda Bucalı anne katıldı.

‘Annelerimizi Şımartıyoruz’ sloganıyla hayata geçirilen projede, annelere günlük saç bakımı, makyaj, dinlenip günün stresini canlı keman müziği eşliğinde atacakları kahve köşesi, “Dilek Ağacı”na belediyeden beklentilerini, “Dertli Ağaca” ise kişisel sıkıntılarını anlatarak, sosyolog desteği alacakları hizmetler yer alıyor.

Bucalı anneler ile birlikte açılış kurdelesini kesen Piriştina, Anneler Kulübü’nü gezip, bol bol hatıra fotoğrafı da çektirdi.

PİRİŞTİNA: ”HAKLARINIZ ÖDENMEZ”

Anneler Günü’nü 365 güne yaymak gerektiğini belirten Başkan Piriştina, “Tabi ki evlatlar olarak sizler annelerinizi şımartacaksınız ama biz Buca Belediyesi olarak bunu 365 güne yaymak için bir proje gerçekleştirdik. Buraya annelerimiz yılın 365 günü haftada üç gün gelecekler burada keyiflerince günlük bakımlarını yaptırabilecekler, müzik dinleyebilecekler, dert köşesinde psikolojik sıkıntıları varsa danışmalık hizmeti alabilecekler, yani günün hatta yılların yorgunluğunu bu Anneler Kulübü’nde atabilecekler. Bu merkez ile sizlere olan haklarınızı ödememiz mümkün değil; ama ufakta olsa sizlere olan borcumuzu ödeminin bir vesilesi olacaktır. Allah sizleri başımızdan eksik etmesin. Sizleri çok seviyoruz. Nice sağlıklı mutlu, huzurlu günlerde buluşmak umuduyla tüm annelerimizin anneler günü kutlu olsun” dedi.