1. Buca Belediyesi Kumtaşı Rölyef Heykel Çalıştayı

Buca Heykel Çalıştayı’nda 49 muhteşem eser görücüye çıktı

Taş ustalarını Buca’da konuk ederek muhteşem bir sanat şölenine imza atan Buca Belediyesi Kumtaşı Heykel Rölyef Çalıştayı 10 günlük serüvenini gala gecesiyle tamamladı. Çalıştay kapsamında birbirinden eşsiz motifler, usta sanatçıların elinde 49 adet rölyefle hayat buldu. Gala gecesinde Buca’nın sanat tutkusunu yeni organizasyonlarla ileriye götüreceklerini ifade eden Buca Belediye Başkanı Av. Erhan Kılıç, “Atatürk’ün bize göstermiş olduğu ışıklı yolda, sanatsız ve sanatçısız kalamazdık” dedi.

Buca Belediyesi tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen Kumtaşı Heykel Rölyef Çalıştayı ( 20-30 Eylül 2020) muhteşem eserlerle final yaptı.

Buca Çarşı’da kurulan alanda 10 gün boyunca 30’un üzerinde rölyef ustasını bir araya getiren çalıştaya Bucalı sanatseverler yoğun ilgi gösterdi. Çalıştay boyunca emek emek kumtaşlarına hayat veren heykeltıraşlar, Türk motiflerinden Yunan mitolojisine kadar toplamda 49 adet rölyef çalışması yarattı.  Eserler, Buca’nın çeşitli yerlerinde hemşehrilerin beğenisine sunulacak.