Buca’da Klasik Müzik Heyecanı

Kültür Müdürlüğü olarak hizmet veren Buca Belediyesi eski binasını sanatın hizmetine açma kararı alan Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, binada gerçekleşen önemli bir yağlı boya sergisine daha destek verdi.Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, 7 / 24 sanatın hizmetinde bir belediye olacaklarını söyledi.

Müzik Bölümü öğretim görevlisi Gürkan Güleç, çim konserleri ile başlayan klasik müzik konser serisinin devam edeceğini, belediyeden ilk kez kendilerine konser yapma teklifi geldiğini ve bundan dolayı çok mutlu olduklarını söyledi. 1973’den beri müzik bölümü olmasına karşın ilk kez belediye ile ortak organizasyon gerçekleştirdiklerini belirten Güleç, “Kültür Müdürlüğü binasını amacına uygun kullanılması çok güzel. Konserlerimiz için de çok uygun ve tarihi bir yapısı var. Bu konseri verebilmek için bina içinde bulunan piyano onarıldı ve akordu yapıldı. Bugün bu güzel konseri dinleme olanağına sahip olduk. Biz müzik bölümü olarak İzmir’de klasik müzik denince akla Buca’nın gelmesini istiyoruz. Biz daha çok konserler vermek Buca halkına klasik müziği daha çok sevdirmek istiyoruz” diye konuştu.

Konseri, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Süleyman Başlar ile birlikte dinleyen Başkan Levent Piriştina, böyle bir organizasyona ev sahipliği yapmak çok mutluluk duyduğunu ifade ederek, “ Küçük bir piyanist babası bir keman aşığı olarak çok güzel anlar yaşadım. Biz 7-24 sanatın, kültürün hizmetinde bir belediye olacağız. Siz yeter ki sanat üretin. Biz de keman ve piyano sesinin tüm Buca’da duyulması, yankılanması için çalışacağız” dedi.

Konserde, Dokuz Eylül Üniversitesi Eğitim Fakültesi Müzik Bölümü öğrencileri Batuhan Sakar ile Büşra Gürel, Mert Ay ile Peyruze Rana Şimşek ve Cansu Yıldırım ile Deniz Kocaman sahne aldılar.