Buca 365 gün çiçek açacak

21.12.2015

Buca’da Buca Belediyesi parklar için çiçek üretimine başladı. Belediye, Park Bahçeler Müdürlüğü alanına kurduğu 700 metrekarelik sera, gölgelik, ve toprak depolama alanlarında yılın 365 günü kent dokusuna renk katacak mevsimlik çiçek yetiştirecek.

İlçede vatandaşlara nefes alabilecekleri yeşil alanlar yaratmak için çalışmalarını sürdüren Buca Belediyesi, ilçenin parklarına dikilecek çiçekleri artık kendisi üretecek. Park Bahçeler Müdürlüğü fidanlık bölümüne yapılan toplam 700 metrekarelik sera, gölgelik ve toprak depolama alanlarında 365 gün mevsimlik çiçek yetiştirilecek.

Park Bahçeler Müdürlüğü fidanlığına düzenlenen toplam 700 metrekarelik seranın 100 metrekarelik alanında soğuğa dayanıksız petunya, melanpodyum, begonya ve ateş çiçeği gibi yazlık çiçekler yetiştirilirken, 300 metrekarelik gölgelik alanda ise aslanağzı, portakal nergisi, çin karanfili ve hercai menekşe gibi kışlık çiçekler yetiştirilecek.

Yine müdürlük alanına yapılan 300 metrekarelik toprak depolama alanında da parklarda çiçek dikiminde kullanılan bahçe toprağı, kışın yağışlı havasından korunacak.

Park ve bahçeler müdürlüğü olarak fidanlık alanımız içerisinde toplam 700 metrekarelik bir alanda; 100 metrekaresi kapalı sera, 300 metrekaresi üzeri gölgelik olacak şekilde alan ve diğer 300 metrekaresi de üzeri saç örtü ile kapalı bir alan oluşturduk. Sera yapmamızdaki amacımız kışın özellikle soğuğa hassas bitkilerimiz var. Bunları soğuktan korumak amaçlı yaptık. Aynı şekilde diğer 300 metkarelik alanda bu sefer tam tersi yazın sıcağa hassas bitkilerimiz var. Onları güneşlin zararlı etkilerinden korumak için gölgelik bir alan oluşturduk. Diğer 300 metrekarelik alanda da bizim bahçe toprağımız açık alanda. Yazın bir sorun yok yağmur yağmadığı için bir engel teşkil etmiyor. Fakat kış döneminde yağmurlar olduğu için bahçe toprağının ıslanmaması gerekiyor. Toprak ıslandığı zaman bunun işlemesi nakliyesi çok zor. Bu amaçla toprak depolama alanı oluşturduk. Yılın 365 günü burada çiçek yetiştirebilecek bir hale geldi. Sera alanında bitkilerimiz çok sağlıklı bir şekilde koruma altında. Belediye olarak artık kendimiz üretim yapacağız.