Bucalı Kadınlara 4 Aylık İnsan Hakları Eğitimi

18.12.2015

KİHEP ile bilinçlenecek

Kadın haklarına dikkat çekmek amacıyla çalışmalar yapan Buca Belediyesi, bu kez kadınların insan hakları konusunda bilinçlenmelerini sağlayacak eğitim programına ev sahipliği yapıyor. Buca Kent Konseyi Kadın Meclisi işbirliği ile düzenlenen ‘Kadının İnsan Hakları Eğitim Programı’ (KİHEP) kapsamında 17 kadın, 16 hafta boyunca insan hakları konusunda kapsamlı bir eğitim alacak. 4 ay sürecek eğitimin ilk gününde kadınları yalnız bırakmayan Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, “Kadın hakları ve kadının bu ülkedeki konumuna karşı olan mücadelemiz hep devam edecek” dedi.

Buca Belediyesi, kadına yönelik şiddet olaylarının artması nedeniyle Buca Kent Konseyi ile işbirliği yaparak ilçede yaşayan kadınları insan hakları konusunda bilinçlendirmek amacıyla eğitim programı başlattı. ‘Kadının İnsan Hakları Eğitim Programı’ (KİHEP) kapsamında, Buca Kent Konseyi Kadın Meclisi işbirliği ile düzenlenen ve Bucalı 17 kadının eğitim alacağı programın eğitmenliğini KİHEP gönüllüsü Avukat Sevgi Bimbir yapacak. Özgecan Aslan Kadın Danışma Merkezi’nde düzenlenen program kapsamında kadınlar haftanın bir günü 4 saatlik eğitimlere katılacak. Eğitim programını tamamlayan kadınlara sertifika verilecek.

“En Büyük Destekçimiz Belediyemiz”

Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina ile Buca Kent Konseyi Başkanı Mürüvvet Balcılar da Buca’nın mücadeleci kadınlarını ilk ders gününde yalnız bırakmadı. Bu mücadelede en büyük destekçilerinin Buca Belediyesi olduğunu söyleyen Buca Kent Konseyi Başkanı Mürüvvet Balcılar, Başkan Piriştina’ya desteklerinden dolayı tüm kadınlar adına teşekkür etti.

Piriştina: Kadın Hakları Mücadelemiz Devam Edecek

Kadın hakları ve kadının ülkemizdeki konumuyla ilgili mücadelelerinin devam edeceğini söyleyen Başkan Piriştina “Umuyorum bu tip eğitimlere hiç ihtiyaç duyulmaz. Ama bizler, kadının verimliliğini, duygusunu, aktif olmasını ve hukuksal mücadelesini güçlendirmeye çalışıyoruz. Biz kadınlara çok güveniyoruz, çok inanıyoruz. Ülkemizin verdiği her türlü mücadeleyi ben inanıyorum ki kadınlar ile kazanacağız” diye konuştu.

KİHEP

Kadının İnsan Hakları Yeni Çözümler Derneği’nin hazırladığı Kadının İnsan Hakları Eğitim Programı, (KİHEP) gerek ulusal gerekse uluslararası düzeyde, yazılı ve sözlü yasaların kadınların yaşamlarını nasıl şekillendirdiği konusunda bilinçlenmesine, hakları ve yasaları öğrenmenin yanı sıra onlar karşısında eleştirel bir bilinç kazanmasına, hakları yaşama geçirme becerilerini edinmesine ve toplumsal değişimi harekete geçirme gücüne ulaşmasına yönelik bir eğitim programıdır. Eğitimin ana hedeflerinden biri; katılımcıların cinsiyet ayrımcılığı ve kadının insan hakları ihlalleri konusunda bilinçlenmelerini sağlamak, bu ayrımcılığa ve ihlallere karşı mücadelede bağımsız kadın örgütlenmesinin ve kadın hareketinin önemini vurgulamak. Bu haliyle KİHEP, hukuk, eğitim, toplumsal cinsiyet, kişisel gelişim ve politik eylem gibi farklı alanlarda bir kesişme noktası oluşturuyor.