Buca’da Özel Üretim Konteyner Kutusu

22.11.2015

Sokaklar renkleniyor

Buca’da sokaklar yeni çöp konteynırı kutularıyla renkleniyor. Çöp konteynırlarının yarattığı görüntü ve çevre kirliliğinin önüne geçmek amacıyla Buca Belediyesi şantiyesinde üretilen kutular çevre bilinci ile ilgili mesajlarıyla da dikkat çekiyor. İlçenin belli noktalarına konan özel tasarım çöp konteynır kutularının sayısı, vatandaşlardan gelen talep doğrultusunda arttırılacak.

Buca Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, çöp konteynerlerini özel tasarımlı giydirme kutular yaparak kente daha estetik bir görünüm kazandırdı. Yol kenarlarında bulunan ve zaman içinde yıpranan konteynerler, Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından özel dizayn kutularla giydiriliyor. Dayanıklı sac malzeme kullanılarak üretilen çöp konteyneri kutuları, dezenfeksiyon, temizlik ve görsel açıdan kente avantaj sağlayacak. Ayrıca çöp konteyneri kutularının üzerine çevre bilinci aşılayan sloganlar yazılarak vatandaşların çevreye olan duyarlılığının arttırılması hedefleniyor.

Özel dizayn konteyner kutuları ile çöplerin dışarıdan görülmesi engellenirken, konteynerlerin daha estetik bir görünüme kavuşmasını sağlanacak. Belediye bünyesinde üretilen kutular pilot bölgelerde halkın beğenisine sunuluyor. Beğenilmesi durumunda sayıları arttırılarak Buca’nın tüm cadde ve sokaklarına yerleştirilecek.