Bucalı öğrencilere müjde

15.09.2015

205 öğrenciye ücretsiz kurs

Buca Belediyesi’nin ilçede yaşayan dar gelirli çocukların derslerine destek olmak amacıyla ücretsiz olarak açtığı kursların kayıtları başladı. Matematik, geometri, Türkçe, tarih, coğrafya, felsefe, fizik, kimya, biyoloji, İngilizce ve Almanca derslerini kapsayan kursların kayıtları 2 Ekim’de son bulunacak. 205 öğrencinin eğitim alacağı kurslar 5 Ekim’de başlayacak.

Buca Belediyesi ilçedeki öğrencilerin derslerinde daha başarılı sonuçlar almaları için açtığı eğitim kurslarının kayıtları başladı. Geçtiğimiz yıl 140 öğrenciye ücretsiz olarak verilen kurslarda bu yıl 205 öğrenci eğitim alacak. Güzel Sanatlar ve Mesleki Eğitim Merkezi ile Çamlıkule Semtevi’nde öğrencilere ücretsiz olarak verilecek kurslarda matematik, geometri, Türkçe, tarih, coğrafya, felsefe, fizik, kimya, biyoloji, İngilizce ve Almanca dersleri verilecek.

12. sınıf öğrencilerinin yararlanabileceği kurslara kayıt yaptırmak isteyen öğrenciler, 1 adet vesikalık fotoğraf, 1 adet kimlik fotokopisi ve e-okul yılsonu bilgilerini gösteren belge veya diplomaları ile Güzel Sanatlar ve Mesleki Eğitim Merkezi veya Çamlıkule Semtevi’ne başvurularını yapabilirler. 2 Ekim’de sona erecek başvuruların ardından gelir düzeyine göre belirlenecek 205 öğrenci kurslardan eğitim almaya hak kazanacak.

PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK

Derslerin yanı sıra kurslara katılan öğrencilere uzman pedagoglar eğitmenliğinde psikolojik danışmanlık hizmeti de verilecek. Belli periyodlarda düzenlenen panellerde çocuklara, sınav stresini azaltma, etkili öğrenme ve sınava doğru hazırlanma eğitimleri verilecek. Kurslar 5 Ekimde başlayacak.