Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina'nın 9 Eylül mesajı

08.09.2015

Üzerinde yaşadığımız coğrafya yüzyıllar boyunca acıyla yoğruldu. İçinden geçmekte olduğumuz dönemde yine acı bir sınav veriyoruz. Birbiri ardına gelen şehit haberlerinin tarifsiz acısını anlatacak söz kalmadı artık.

Böylesi zor bir dönemde, bu topraklar üzerinde verilen büyük kurtuluş mücadelesinin zaferle noktalandığı İzmirimizin düşman işgalinden kurtuluşunun 93. Yıldönümünü kutluyoruz.

Dünya nice savaşlar yaşadı; diktatörlerin dünyaya hükmetme hırslarının kara lekelerinden, güç savaşlarına kadar…

Ancak, hiç biri emperyalizme karşı verdiği mücadele ile tutsaklığının zincirlerini kırmayı başaran Anadolu insanının bağımsızlık zaferi kadar onurlu olmadı.

Eşi benzeri görülmemiş Bağımsızlık Zaferi’nin mimarı Ulu Önder Mustafa Kemal ve ona inanan isimsiz milyonlarca kahraman kanlarıyla yazdıkları destanla 600 yıllık imparatorluğun yıkıntıları üstüne genç, dinamik ve güçlü bir devlet kurdu.

Cumhuriyetimiz tutsaklığından kurtuluşunu destansı bir zafere dönüştüren Anadolu insanının çağdaşlaşma ve güçlü bir devlet kurma sürecinin eseridir.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün eşsiz dehasının öngörüsüyle şekillenen bu yeni rejimin bu topraklar üzerinde gerçekleştirilip, sürdürülebilmesi çok büyük bir iştir.

Ve Türkiye bunu başarmıştır.

Bu süreç elbette ki çok kolay olmamıştır. 92 yıllık tarihinde Türkiye Cumhuriyeti rejim değişikliği isteyen her türlü baskıyla yüz yüze gelmiştir. Ancak, genç Cumhuriyetimiz bütün bu baskı ve karanlık oyunları kararlılıkla aşmıştır.

Bugün gelinen nokta da ne yazıktır ki; Cumhuriyetimiz her zamankinden çok daha fazla sahiplenilmeye ihtiyaç duymaktadır.

Unutulmamalıdır ki;

93 yıl önce o büyük zafere imza atan isimsiz milyonlarca kahraman, omuz omuza mücadele verdiği arkadaşının etnik kimliğini, dinini sorgulamadan, sadece ve sadece bu toprakları bizler için vatan yapmak için canlarını verdi. 93 yıl boyunca şehit verdiğimiz on binlerce evladımız da tek yürek olup, canlarını bu vatan uğruna ortaya koydu.

Bugün geldiğimiz noktada; bu birlik ve beraberlik duygumuz örselenmeye, hatta yok edilmeye çalışılıyor.

Gün;

Birlik ve beraberliğimizi bozmak isteyenler karşısında tek yürek, tek yumruk olma günüdür.

Gün;

Acıda bir olma, el ele vererek yaşanan bu acılara son verme günüdür.

Bu ülke hepimizindir.

Buca Belediyesi olarak, acıyla yoğrulduğumuz böylesi bir dönemde, ülkemizin birlik ve bütünlüğü karşısında taşıdığımız sorumluluk gereği ve şehitlerimizin aziz hatırası için tüm açılış ve etkinliklerimizi ileri bir tarihe erteleme kararı almış bulunuyoruz.

Yaşanan süreç karşısındaki hassasiyetimizin Bucalı hemşerilerimiz tarafından da anlayışla karşılanacağına inanıyoruz.

Saygılarımla

Levent PİRİŞTİNA