İşaret dili ile İstiklal Marşı’nı okudular

15.06.2015

Sertifikalarına kavuştular

İşaret dili ile İstiklal Marşı’nı okudular

Buca Belediyesi’nin ilçede yaşayan işitme engelli vatandaşların belediye ile arasındaki ilişkilerinin güçlenmesi için personele verdiği işaret dili eğitimi sona erdi. Belediye hizmet birimlerinden 30 personel, 3 ay süren eğitimin ardından sertifikalarına kavuştu. Buca Belediyesi Yarı Olimpik Yüzme Havuzu Konferans Salonu’nda gerçekleşen sertifika töreninde sertifika alan personel işaret dili ile İstiklal Marşı’nı okudu.

Buca Belediyesi’nin işitme engelli vatandaşların belediye ile kurduğu ilişkinin sağlıklı olması ve sorunlarına en kısa sürede çözüm bulmak amacıyla Buca Halk Eğitim Merkezi iş birliğinde gerçekleştirdiği işaret dili kursu sona erdi. 3 ay süren eğitimlerde belediye personeline, işaret diliyle basit cümle yapıları, sıfatlar, fiiller, soru cümleleri ve diyalog örnekleri ile parmak alfabesi öğretildi.

Eğitmenliği Ezgi Morkoç’un yaptığı ve toplamda 99 saat süren eğitimin ardından personele Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifika verildi. Düzenlenen törende sertifikalarını Belediye Başkan Yardımcısı Murat Işık’ın elinden alan belediye çalışanları, törende işaret dili ile İstiklal Marşı’nı okudu.

DOĞRU İLETİŞİM HIZLI ÇÖZÜM

İşitme engelli vatandaşların en önemli sorununun duyma ve konuşma yetilerinin eksikliğinden dolayı iletişim kuramamak olduğunu söyleyen Buca Belediye Başkan Levent Piriştina, personelin aldığı eğitim ile artık işitme engelli vatandaşlar ile doğru iletişim kuracağını, talep ve sıkıntılarına çok daha kısa sürede çözüm bulacağını belirtti.