Kursiyerler Buca’yı çizdi

12.05.2015

‘Bugia’dan Buca’ya Zamanda Yolculuk’

Buca Belediyesi Evka-1 Semtevi resim kursunda eğitim alan kadınlar, Buca’nın geçmişinden bugüne değişimini çizdikleri resimlerle anlattı. Buca’nın amatör ressamları, çizdikleri yağlı boya ve kara kalem resimlerini ‘Bugia’dan Buca’ya Zamanda Yolculuk’ ismini verdikleri sergi ile görücüye çıkardılar. Belediye hizmet binası önünde oluşturulan stantta görücüye çıkan resimler, vatandaşlar tarafından da büyük ilgi gördü.

YÖRESEL LEZZETLER SERGİYİ TATLANDIRDI

Nesrin Yılmaz eğitmenliğinde verilen ücretsiz kurslarda eğitim alan 15 kursiyerin yaptığı resimler, sergiyi gezen Bucalılar tarafından beğenildi. ‘Bugia’dan Buca’ya Zamanda Yolculuk’ resim sergisini tatlandıran ise Evka-1 Semtevi pastacılık kursunda eğitim alan kadınlar oldu. Buca’nın hamarat ellerinin yaptıkları birbirinden lezzetli yöresel yemekler ile sergiye lezzet kattı.

‘Zamanda Yolculuk’ yapmak isteyen tüm Bucalılar 13 Mayıs tarihine kadar sergiyi gezebilecek.

Bugia: Buca’nın 13. yüzyıldaki adı