Kılıçdaroğlu’dan Piriştina’nın eğitim projesine tam not

20.12.2014

Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, 1.ve8. sınıf düzeyindeki 49 bin 100 çocuk ile 3 bin öğretmenin online eğitim imkanı bulacağı projesini, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na tanıttı. Kılıçdaroğlu, “Olumlu bir proje ve destekliyorum. Böyle bir projenin gerçekleşmesinden çok memnun olduk” dedi.

İzmir programı sırasında akademisyenlerle gerçekleştireceği toplantı için Kaya Termal Otel’e gelen Kılıçdaroğlu’na toplantı öncesi bir sunum gerçekleştiren Başkan Piriştina, hem eğitici, hem de çevreci projesini anlattı. www.bucaegitim.net adresli internet sitesi üzerinden Bucalı çocuklara eğitim imkanı sağlayacak proje sayesinde 32 milyon 500 bin kitabın basılmasına gerek kalmayacağını, 20 milyon liranın velilerin cebinde kalacağını ve 90 hektarlık alandaki 165 bin ağacın kurtulacağını belirten Başkan Piriştina, “Hem çevreci, hem eğitici bir proje. Velilerin cebinde 20 milyon lira kalacak biz ise bu projeyi yıllık 45 bin liraya mal ediyoruz. Bugün burada 10 çocuk ve 2 öğretmenle başlayan proje 49 bin 100 çocuk ve 3 bin öğretmenle devam edecek. Proje kapsamında dar gelirli vatandaşlarımızın yaşadığı 2 ayrı mahallemizde de 30 bilgisayar kurduk” diye konuştu. Projenin çok faydalı olacağını belirten Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, buluştuğu çocuklarla sohbet etti. Çocuklara ve öğretmenlere üzerlerinde şifrelerin bulunduğu aktivasyon kartlarını veren Kılıçdaroğlu, ayrıca çocuklara Buca Belediyesi tarafından yaptırılan puzzle’ları armağan etti.