Buca’da Tiyatro Coşkusu

05.12.2014

Buca Belediyesi’nin de sponsor olduğu 3. Uluslararası İzmir Tiyatro Festivali kapsamında Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tiyatro Topluluğu’nun “Beşyüzonyyedi” adlı oyunu sahne aldı.

Buca Belediyesi Olimpik Yüzme Havuzu Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen gösterime Buca Belediye Başkan Yardımcısı Murat Işık, Buca Belediyesi Meclis Üyesi Canan Aydemir Özkara ve bucalı vatandaşlar katıldı. Trajik bir yaklaşımla kürtaj karşıtı bir bayanın kürtaj olmak zorunda kalması dolayısıyla yaşadıklarını anlattığı oyun izleyenlerden yoğun alkış aldı. Etkinlikte Dünya Kadın Hakları Günü ve Kadınlara Seçme ve Seçilme Hakkı verilmesinin 80 yılı olması nedeniyle Buca Belediyesi Yetişkin Tiyatro Topluluğu da Ayşegül Sünetçioğlu’nun yönettiği “Sığınamayanlar” adlı kısa oyunu sahneledi.

Oyunların sona ermesinin ardından Buca Belediye Başkan Yardımcısı Murat Işık tiyatroculara çiçek takdim etti.