Piriştina’dan Bucalılara müjde

01.12.2014

2 Pırlanta Merkezi birden açıyor

Gediz ve Kurçeşme’ye Pırlanta Merkezleri

Buca’da “Siz sinemaya, alışverişe, kuaföre gidin biz çocuğunuza bakarız” diyerek 3-6 yaş arası çocuklara 3 saatlik geçici bakım hizmeti veren Pırlanta Merkezi’ni Şirinyer’de geçtiğimiz günlerde açan Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina hemşehrilerine müjde verdi. Başkan Piriştina, 6 Aralık’ta Gediz Sevgi Yolu ile Çamlıkule’de birer Pırlanta Merkezi açacağını açıkladı.

İlk olma özelliğini taşıyan Pırlanta Merkezleri’nin ilki geçtiğimiz haftalarda Şirinyer Kadın Aktivite Merkezi içerisinde açıldı. Okul öncesi bakım ve eğitim merkezi olarak hizmet veren merkez kısa sürede Bucalıların yoğun ilgisi ile karşılaştı. Sinemaya, tiyatroya, alışverişe, kuaföre ve özel bir yemeğe giden velilerin güvenle çocuklarını emanet edebildikleri merkeze bırakılan çocukların burada eğitimde aldıklarını belirten Piriştina, “Çocuklarımız uzman eğitimciler eşliğinde Milli Eğitim müfredatına uygun şekilde eğitim alıyor. Çocuklar mutlu bir şekilde merkezi tercih ederken aileler de memnuniyetini dile getiriyor. Buca Belediyesi olarak halkımızın sosyal hayata katılımı için merkezlerin sayısını arttırma kararı aldık” diye konuştu.