Buca’da Balkan Rüzgarı

12.09.2014

Buca Belediyesi’nin 4. Balkan Festivali, bugün 18:00’de başlıyor. İlçede 3 gün boyunca Balkan ezgileri yankılanacak.

Balkan Şenliği, bugün (Cuma) 18:00’de Çevik Bir Meydanı’ndan Hasanağa Bahçesi’ne gerçekleşecek kortej ile başlayacak. Ardından Hasanağa Bahçesi’ne Balkan derneklerin ev sahipliğinde kurulan standlar gezilecek. Şenlik, Saat 20:00’de Şirinyer Parkı’nda gerçekleşecek Goran Bregoviç konseri ile devam edecek. Balkan Şenliği’nin ikinci günün de ise etkinlikler saat 16:00’da başlayacak. Buca Rumeli Kadınları Derneği (RUBAD) ve FOMGED’in halk oyunları gösterisinin ardından temsili Balkan Kına Gecesi yapılacak. Saat 20:00’de Gamze Matracı ve Rumeli Ekrem, Hasanağa Bahçesi’nde konser verecek. Festivalin üçüncü ve son günü etkinlikleri de saat 17:00’de yapılacak Balkan yemekleri yarışmasıyla başlayacak. Şenlik, Kosova-Rumeli Kültür Sanat Derneği ve FOMGED’in halk oyunları gösterisinin ardından Cenk Bosnalı ve Muammer Ketencoğlu’nun Hasanağa Bahçesi’nde vereceği konserle son bulacak.

BALKAN FESTİVALİ 2014 PROGRAMI

1. GÜN
  2. 18:00 KORTEJ YÜRÜYÜŞÜ (ÇEVİK BİR MEYDANINDAN HASANAĞA BAHÇESİNE)