Buca Belediyesi’nden bir ilk

Engelli aracı şarj istasyonu

Piriştina ve Atilla birlikte katıldı.

Buca Belediyesi tarafından 10 noktada kurulacak engelli aracı şarj istasyonlarının ilki, belediye binası önünde hizmete girdi. Aynı anda 3 akülü aracı şarj edebilen istasyonun açılış töreninde Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina’ya, Bornova Belediye Başkanı Olgun Atilla da eşlik ederek destek verdi.

ÇOK HEYECANLIYIZ

Engelli vatandaşların, engelli derneklerinin katıldığı törende konuşan Başkan Piriştina, çok heyecanlı olduğunu söyledi. Şarj istasyonları için engelli derneklerine söz verdiklerini belirten Piriştina, “Kenti tasarlarken, hayalleri paylaşırken, yatırımları planlarken hepimiz potansiyel engelli olduğumuz bilinciyle hareket etmeliyiz. Bazen onların günlük ihtiyacımızı aksattığımızı gördük. Kendilerine de şars istasyonu konusunda destek sözü vermiştik. Kent merkezinde 10 noktada kuruyoruz. Gerekirse ihtiyaç halinde sayısını artıracağız. Ne mutlu ki bugün bunu açmayı başarıyoruz. Bu mutlu günü engelli dostlarımızla paylaşıyor olmak ayrı bir heyecan yaratıyor. Tüm bu heyecanla bizi yalnız bırakmayan Bucalılara, törene katılarak destek veren Bornova Belediye Başkanımıza ve onun nezninde tüm Bornovalılara teşekkür ediyorum” diye konuştu. Bornova Belediye Başkanı Olgun Atilla ise, “Böyle güzel organizasyonda bizleri bir araya getiren değerli başkanımız Levent Piriştina’ya teşekkür ediyorum. ‘Engelleri hep birlikte kaldırmak üzere çalışalım’ diyorum” dedi. Başkan Atilla’nın sözlerinin ardından bir engelli vatandaşın “Uygulamayı Bronova’da da istiyoruz” sözü üzerine Başkan Piriştina, Atilla’dan Bornova’da da aynı uygulamanın başlatılmasının sözünü aldı.