Taşınmazların 3 Yıl Süre İle Kiraya Verilmesi İhale İşlemleri (Corona Virüs Tedbirleri Kapsamında)

Çevre ve Şehircilik İl müdürlüğünce yapılması planlanan 31.03.2020 tarihinde 2886 sayılı Devlet ihale kanununun 45. Maddesine göre açık teklif usulüyle taşınmaz satış ve kiralama ihalelerine ilişkin Çevre Şehircilik Bakanlığının Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne hitaben yazdığı 107765071-310-50- (3361-0) sayılı yazıda;2886 sayılı yasanın 45.maddesine istinaden yapılacak ihalenin “İhale Komisyonunun huzurunda katılımcıların artırımda bulunması ile bu artırım öncesi ve sonrasında tamamlanması zorunlu işlemler nedeniyle kaçınılması imkansız etkileşimlerin, corana virüs salgınının Ülkemizde yayılımının en aza indirilmesi amacıyla alınan tedbirler açısından risk alacağı belirtilerek, kapalı ve açık teklif usulü ile yapılacak olan ihalelerden, ilanı yapılmış olanların iptal edilmesinin, henüz ilanı yapılmamış olanlar hakkında ise bu aşamada Nisan ayı sonuna kadar herhangi bir işlem tesis edilmemesi “denilerek 31.03.2020 tarihinde yapılacak satış ve kiralama işlemlerinin iptal edildiği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünün 24.03.2020 tarih ve 26514 sayılı yazısı ile Belediyemize bildirilmiştir. 31.03.2020 tarihinde Belediyemizce yapılacak olan ve ilanıda yapılmış kiralama ihaleleri gerçekleştirilecek olup, söz konusu ihalemizinde, yukarıda yapılan açıklamalar doğrultusunda Corona Virüs ile mücadele kapsamında etkileşimlerin önüne geçebilmek için ileri bir tarihe ertelenerek iptal edilmesi hususu Başkanlık Makamı’nın 26.03.2020 tarih ve E.13514 sayılı Olur’u ile uygun görülmüştür.